Peršin je korisna dvogodišnja biljka, koja se koristi kao
dodatak jela radi poboljšanja okusa. Najviše koristi u kulinarstvu jer
pomaže u probavi, stimulira apetit i ublažava vjetrove. Ima učinak
diuretika, a također pomaže drugim biljkama koje djeluju na bubrege i
mokraćni mjehur (crkvina, kukuruz).
Tradicionalna primjena peršina bila je u regulaciji neredovite menstruacije.
Listovi su bogati vitaminom C, željezom, jodom i magnezijem.
Ograničenja u primjeniTrudnice ne bi trebale koristiti peršin u ljekovitim dozama, premda se smije koristiti u kuhanju.
Popularni postovi
-
RANJENIK,HERMELIKA,DEBELA KOKA : -Sedum spectabile / Ranjenik je omiljeni lijek u našim gradovima.Mnogo se cijeni kao narodni l...
-
Mnoga istraživanja koja se rade u tajnosti još od 1970-tih godina su pokazala kako ova biljka uspješno ubija stanice raka u našem tije...
Nema komentara:
Objavi komentar