utorak, 15. travnja 2014.

Spravljanje sirupa od zove


http://4.bp.blogspot.com/-u2ISxvQadg8/T0d4003j-aI/AAAAAAAAAHg/KBtYj5S0dbA/s1600/zova1.jpg
Sirupi od raznih biljaka koje i sami možemo napraviti su veoma dobri za zdravlje, dobrog ukusa , a sve što nam treba je malo vremena i par sastojaka. Sirup od Bazge ili sirup od zove pripravljaju se od davnina i tradicionalno je piće na ovim prostorima. Osim što se od mješavine sirupa i vode dobija ukusan sok od bazge ili zove , on je uz to i naravno ljekovit. Sirup od bazge ljeti osvježava a zimi smiruje groznicu i visoke temperature,  čisteći organizam i olakšava iskašljavanje . Sirup od bazge pomaže znojenje i oslobađanje tijela od otrova kod prehlada ili dugotrajnih bolesti kao i čišćenje organizma. Iznad svega sirup od bazge je zdrav i ukusan a uz to dobijemo i dobar sok.


Način pripreme:


        Svi recepti za sirup od bazge / zove su slični uz male varijacije ( kao npr. da li prvo skuhati šećer pa potopiti u njega cvjetove bazge) . U otprilike 1-2 litar hladne vode potopiti 20-40 cvjetova svježe zove. Cvjetove bazge ostaviti da stoje na hladnome mjestu oko 24 sata, ali ne u frižideru. Nakon toga procijediti, dodati 800 grama šećera i sok od 1 limuna ( neki koriste limuntos ali limun je bolja i zdravija opcija, i nakon toga ostaviti da odstoji još 24 sata. Povremeno promiješati, da se šećer potpuno rastopi. Procijediti kroz duplu gazu i sipati u flaše i čuvati na hladnom. Imate dobar i sasvim zdrav sirup koji možete razblažiti u sok od bazge / zove.

Share This!



1 komentar:

  1. Thinkpad X1 Titanium - TITanium Art | Titanium Art
    TITIUM ART - nano titanium by babyliss pro TAXNIA. TINNIA TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. titanium fidget spinner TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. titanium bolt TINNIA. TINNIA. titanium tv alternative TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. tungsten titanium TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA. TINNIA

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi

Translate